MERSİN / YENİŞEHİR - Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

GÖKÇEBELEN MAH. 32. CAD. NO 140A YENİŞEHİR / MERSİN
Vizyon
Ülkesini ve mesleğini seven, kendisine güvenen araştırmacı, dünyadaki ve eğitimdeki bilimsel gelişmeleri özümseyen, çevresi ile iyi iletişim kurabilen, hedefe ulaşmada pratik ve kalıcı çözümler üretebilen, yaratıcı, çağdaş bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, öğrenme yöntemlerine uyum sağlayan değişime açık, gelişmiş teknolojiyi kullanabilen ekip çalışmalarına yatkın, yüksek nitelikli mesleki bilgi ile donanmış, çevrenin istihdam ihtiyacını karşılayabilecek sektörün aradığı nitelikte elemanlar yetiştirmek.
Başarılar
Okulumuz Bakanlığımız Seup 2 Projesi kapsamına alınmıştır. Mersin İl MEM tarafından Okulumuz 2021 Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu Konsorsiyum Üyeliğine kabul edildi.
Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Öğretim şekli karmadır.
Merkezi Klima Sistemi ile ısınma ve soğutma sağlanmaktadır.
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım
Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüsleri 12 nolu otobüs ve Pozcu Koop Minübüs hatlarının Afetevler güzergahında yer almaktadır. İlçe merkezine yaklaşık 10 dakika mesafededir.
Palmiye Öğrenci Servisi.
Yerleşim Yeri
Gökçebelen Mah. 32. Caddede yer alan okulumuzun çevresinde 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi, Hüsseyin Polat ÖZel Eğitim Okulu bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Mersin Yenişehir İlçesi Gökçebelen Mahallesi´nde bulunan okul binamız il merkezine 13,3 km ilçe merkezine 6 Km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzda 2021 -2022 eğitim öğretim yılında 9. sınıf 400 Öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz Yerel yerleştirme ile sınavsız olarak öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Henüz mezun öğrenci bulunmamaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Henüz mezun öğrenci bulunmamaktadır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun Futbol, Basketbol, Bocce takımları bulunmaktadır. 2022-2023 Yılında Liseler arası Mersin Bovling şampiyonasında kızlar ve erkekler katagorilerinde Şampiyon olmuştur.
TeknoFest , Tübitak 2204 ve Fikir Otobüsü projelerine katılım sağlanmıştır.
Proje Çalışmaları
Erasmus + ve eTwinning projeleri yürütülmektedir. 2022 Yılında Ulusal Kalite Etiketi almıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Mersin İl MEM tarafından Okulumuz 2021 Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu Konsorsiyum Üyeliğine kabul edildi. 2022 yılında Okulumuz Makine ve Tasarim Teknolojisi Alanından 6 Öğrencimiz ve bir öğretmenimiz Bürüksel'de Staj hareketliliğine katılmıştır. Bu proje kapsamında 2 öğretmenimiz Hollanda'da işbaşı gözlem hareketliliğine katılmıştır.
Diğer Hususlar
Okulumuzda Robotik Kodlama, Aşçılık, Yazılım , Tasarım ve Yenilenebilir enerji alanlarında kurs ve etkinlikler düzenlenemektedir.